Minusta

Olen 26-vuotias Vasemmistonuorten puheenjohtaja, poliittisen talouden opiskelija ja syntyperäinen stadilainen. 

Lähdin politiikkaan ja ehdolle kansanedustajaksi, sillä päivä päivältä käy yhä selvemmäksi, ettei nykyinen poliittinen ja taloudellinen järjestelmämme toimi. Rikkaat jatkavat rikastumistaan samalla kun me muut joudumme tinkimään perustarpeistamme ja peruspalvelumme romutetaan. Samalla ympäristömme, ilmastomme ja mahdollisuutemme tulevaisuuteen tuhotaan lyhytnäköisen voitontavoittelun vuoksi. Ympäri maailman ihmisoikeuksia sorretaan ja vapautta rajoitetaan. Näin ei tarvitse olla. Meillä on mahdollisuus rakentaa vapaa, oikeudenmukainen ja yhdenvertainen yhteiskunta. Meidän on pakko – jotta meillä olisi tulevaisuus. 

On silti vaikea nimetä hetkeä, jolloin olisin saanut poliittisen herätyksen. Se oli tapahtunut jo varmaan silloin, kun ensimmäisellä luokalla poimimme “eläintenpelastuskerhossamme” kastematoja kaduilta sateen jälkeen, jotta ihmiset eivät astuisi niiden päälle. Tahto rakentaa oikeudenmukaista maailmaa ja kaikille hyvää elämää on aina ollut läsnä elämässäni. Eduskunta on merkittävä paikka edistää sitä.

Ennen korkeakouluopintojani olen työskennellyt ennen kaikkea palvelualalla, erityisesti kaupan kassalla sekä kahvilatyöntekijänä. Varusmiespalvelukseni olen suorittanut Vekaranjärven varuskunnassa ja olen sotilasarvoltani reservin vänrikki.

Suoritin alemman korkeakoulututkinnon Skotlannissa Glasgow’n yliopistossa taloustieteen ja politiikan tutkimuksesta. Iso-Britanniassa leikkauspolitiikan jäljet ovat käsinkosketeltavissa. Asunnottomuuteen, nälkään ja puutteeseen ajettuja on Briteissä miljoonia. Joka viides britti on köyhyysrajan alapuolella. En halua Suomesta samalanlaista yhteiskuntaa, jossa lapset näkevät nälkää, julkinen terveydenhuolto on tuhottu ja jossa kodittomat jäätyvät kadulla kuoliaaksi. Olen suorittanut vaihto-opiskelija myös Berkeleyn yliopistossa Kaliforniassa, jossa osallistuin Bernie Sandersin esivaalikampanjaan. 

Kuva: Pinja Nikki